Geduld en concentratie: bron van leiderschap

Open brief aan een talentvol vriend

 

Beste ….
Je hebt veel in je. Je laatste idee is om de marketing van dienstverleners  te verbeteren vanuit o.a. werkgeluk en daadwerkelijke innovatie.
Je bent een goed mens en doet goed.
En toch, zoals zo velen, ben je af en toe ongeduldig omdat je meer en beter wil.

 

Als resultaten langer uitblijven dan voorzien
dan gaat je ongeduld kloppen op de deur van zekerheid

t

Lastig, lastig

Geduld is een van de lastige zaken in het leven, het is misschien nog wel complexer dan resultaatgerichtheid. Want helaas, vaker dan je lief is, gaan zaken langzamer dan je zou wensen, wil je sneller, beter en meer.
Als resultaten langer uitblijven dan voorzien dan gaat je ongeduld kloppen op de deur van zekerheid. Gaat het lukken? Kan ik het? Heb ik de goede keuze gemaakt?

Prikkelgedreven

Je wordt door je eigen verlangens op de proef gesteld, getest door wat je voor ogen hebt. En dan treedt er twijfel op en komt rusteloosheid om de hoek. Je gaat afleiding zoeken in zaken die je wel bezig houden, maar die niet direct bijdragen aan je opdracht, je grotere plan. Je gaat prikkelgedreven (lees blog over prikkelgedreven werken en zelfregulatie) werken in plaats van doelgericht. Je maakt keuzes die niet bij je passen en je springt van hot naar her.

 

Concentreer je op wat te doen hebt,
niet omdat het moet maar omdat je het niet niet kunt doen

 

Aandacht en concentratie

Dit gaat allemaal ten kosten van je concentratie. De concentratie die je nodig hebt om meters te maken in de beheersing van je echte onderwerp, om tot meesterschap te komen. Schrijven, denken, praten over het onderwerp waarin je zo goed in bent. Want talent en kwaliteit komen tot verdere wasdom als je eraan werkt, met aandacht. Daardoor krijg je zaken in de vingers en groei je.
Dat werkt goed voor het zelfvertrouwen en daar word je geduldig van.

 

Wil jij leren hoe je je plannen realiseert?
*
Hoe je voorkomt dat je zelf je grootste criticaster bent?
*
Hoe je een ‘stilstand of impasse’ doorbreekt?


Ik weet zeker dat ik je direct help met

persoonlijke coaching in
2 tot 8 gesprekken

*

Kijk voor meer informatie en referenties