Denken in overvloed brengt je meer dan de focus op tekorten

Hoe een simpele truc je dag verandert, en die van anderen

Vanochtend vroeg. Vouwfiets uitgevouwen, jas aan, tas aan het stuur en tussen de buien door de stad uit, naar mijn auto gefietst. Net voor de regen, zet ik mijn tas in de auto en merk ik dat ik mijn rugzak met laptop ben vergeten. (Korte vloek, dat wel). Met fiets terug of met auto? Een regenbui besluit voor mij: met auto terug naar huis. Natuurlijk is het drukker de stad in dan eruit, veel verkeer dus. Afijn, een dik half later ben ik waar ik eerder ook al was, nu met alles bij me.

Extra tijd of balen van verlies?

Wat ik op zulke momenten doe, want dit overkomt me natuurlijk vaker door vergissingen van mezelf of anderen, is kiezen voor overvloed in plaats van tekort. Of in andere bewoording: kiezen voor wat er wel is in plaats van niet.

Energie en creativiteit

Het gevolg van deze keuze is, terwijl ik lekker droog in de auto zit, is dat mijn denken over te laat komen tijdens het ritje terug naar huis snel weg ebt. In de plaats ervoor komt energie door de extra tijd. Ik denk na over de projecten die ik onder handen heb. Mijn creativiteit komt op gang. Ik zie oplossingen voor vragen waar ik aan werk. Met een smile rijd ik door een stortbui. Ik krijg gave ideeën, o.a. voor dit blog.

Effect op anderen

Ik weet dat de gevolgen van mijn positieve keuze verder reiken. Het heeft namelijk ook effect op mijn houding naar anderen, hoe ik omgaan met collega’s in projecten, hoe ik voor een groep sta, hoe een gesprek start en hoe ik bij binnenkomst op een gemeentehuis de baliemedewerker bejegen.
Met een hoofd vol frustratie ben ik in ieder geval vooringenomen, sta ik minder open, ben ik misschien zelfs knorrig en kortaf, toon ik minder begrip en ben ik minder vergevingsgezind. Dat wil ik dus allemaal niet.

En nu jij… Wat doe jij in de volgende situaties?

• in een teamvergadering is iemand veel aan het woord en praat door iedereen heen: prijs je de betrokkenheid of erger je je aan de ruimte die deze persoon inneemt?
• een integrerende medewerker werkt op 50% terwijl je echt alle uren hard nodig hebt in je team; prijs je de inzet of zeg je dat het zo niet opschiet?
• je presenteert een verbeterplan in het MT waarbij je gaandeweg merkt dat er niet enthousiast wordt gereageerd; prijs je je moed en lef of geef je af op je collega’s die blijkbaar nog niet zo ver zijn als jij?
• een collega stelt zich niet zakelijk en handig op in contact met een opdrachtgever; prijs je poging tot samenwerking om er iets van te maken of ben je boos op de ander en jezelf dat je zo teveel laat liggen?
• bij aanvang van een vergadering merk je dat werkafspraken niet zijn nagekomen; ga je na waardoor dat komt of spreek je de betreffende persoon corrigerend toe?

 

‘The world is full of obvouis things which nobody by any change ever observes’

Sherlock Holmes

Zo zijn er voorbeelden te over. Je herkent ze vast uit je eigen omgeving. Probeer maar eens te denken in overvloed en de ander te helpen dat ook te doen. Om vervolgens de effecten bij jezelf en de ander te ervaren. Ik ben benieuwd.

Mocht deze tekst je minder aanspreken, kun je het dan vanuit overvloed benaderen in plaats van tekorten? Dank jezelf voor deze keuze.

 

In dit blog zijn adviezen verwerkt die ik laatst aan een manager van een publieke organisatie gaf voor zijn vraagstukken.
Spreekt het je aan? Deel je het dan met anderen, dat kan onderaan de pagina. Dank je !

Wil je ook direct een oplossing voor je vraagstukken en hulp bij de dilemma’s waar je meer rondloopt? Misschien kan ik snel en doeltreffend helpen met een strategie-sessie ‘Uit de houdgreep’.
Kleine investering, grote opbrengst.