Wat laten we toch veel liggen in gesprekken

5 tips om dat op te lossen

Je ergert vast ook wel eens aan iemand die maar blijft argumenteren. Of aan iemand die veel ruimte inneemt en maar blijft praten. Ook zijn er altijd deelnemers aan een gesprek die niet mee doen, het achterste van hun tong niet laten zien en onzichtbaar zijn. Beide zijn natuurlijk niet wenselijk omdat er energie en motivatie verloren gaat en ook omdat potentie niet wordt aangeboord.

Vier communicatiestijlen

Er zijn vier communicatiestijlen, vanuit bepaalde overtuigingen, die je vast en zeker herkent:

  • Afgehaakt: ‘ik luister niet, ik doe niet mee, wat ik zeg heeft toch weinig waarde, het interesseert me niet, ik kom niet aan de beurt’.
  • Pleasen: ‘ik doe mee, maar richt me op de ander, mijn ideeën en overtuigingen zijn niet of minder van belang, een helder standpunt zou de ander voor het hoofd kunnen stoten’
  • Debat: ’ik vind mijn eigen ideeën en overtuigingen de beste, die van de ander doen er niet toe, als ik maar win’
  • Dialoog: daarover zie je meer in het plaatje bij dit artikel

Het kan ook anders: de dialoog

Je boekt meer resultaten als je elkaar aanvult, versterkt en aanmoedigt. Als iedereen ervaart dat talenten zichtbaar (mogen) zijn en worden benut. Daardoor ontstaat er meer diversiteit en kleur in de inhoud van het gesprek. Er zal meer motivatie en betrokkenheid zij en uitkomsten van een gesprek zullen worden gedragen. Hierdoor zal de samenwerking verbeteren en de resultaten duurzamer zijn. De dialoog is samen winnen.

 5 tips voor stimuleren van de dialoog

1. luister, reageer niet direct, laat eens wat bezinken, stel vragen

2. ga in op elkaars antwoorden door te vragen, ook al ben je het er niet mee eens

3. denk niet in termen van ‘mijn argument is het beste’, maar in termen van overeenkomsten; zoek naar gezamenlijkheid op abstractie in plaats van op verschillen in detail

5. stimuleer iedereen mee te doen en geef iedereen evenveel spreektijd

6. stimuleer antwoord te geven op vragen, geen mist, geen afleiding; wel kort en bondig spreken

Spreekt de inhoud van dit blog je aan en zou je willen dat meer mensen zo communiceren? Hieronder kun je delen. Heb vragen en suggesties achterlaten ga dan naar de speciale ‘Van Debat naar Dialoog’ site. Meer informatie over de trainingen vind je daar ook.

‘Van Debat naar Dialoog’. Dé teamtraining voor de publieke sector om team- en organisatievraagstukken fundamenteel aan te pakken.